Skip to content

for tre år siden tok Connie en helomvending i karrieren. i høst har hun praksis i kongshavn: 

– jeg tenkte umiddelbart at ´her vil jeg jobbe!´

I en alder av 34 satte den blide Vormedalsjenta seg på skolebenken igjen. Til våren er hun ferdig utdannet regnskapsfører, og praksisperioden tilbringer hun hos Kongshavn Regnskap.

–Plutselig var jeg tilbake «på start», smiler Connie.

Etter 15 år i jobben som pølsemaker så hun etter nye muligheter.

–Jeg stortrivdes i jobben min, men helsen tillot ikke å fortsette. Jeg bestemte meg derfor for å ta påbygg, og det er jeg veldig glad for i dag, sier hun.

Ny start

At hun skulle ende opp som ivrig økonomistudent med et ekstra engasjement for regnskapsfaget, lå ikke nødvendigvis i kortene.

–Da jeg tok påbygg fant jeg ut at matte og tall – det er faktisk ganske gøy det! Det var ikke Connie 17 overbevist om, ler hun.

Fordelene med å starte med skole og studier i voksen alder er ifølge Connie flere.

–Jeg fikk muligheten til å bli kjent med meg selv på ny, det har vært veldig verdifullt. Hadde jeg tatt påbygg samtidig som jeg tok svenneprøven, hadde jeg sannsynligvis ikke fått like mye ut av det – eller sittet her i dag! smiler hun.

Frem til desember vil Connie være på plass bak kontorpulten i Strandgata 120 to ganger i uken. Praksisperioden hos Kongshavn Regnskap kombineres med økonomistudiene på Høgskolen på Vestlandet.

–Jeg er i min andre praksisuke nå. Det er travle tider, men utrolig gøy og lærerikt, sier hun fornøyd.

Kongshavn var førstevalget

Første møte med Kongshavn Regnskap hadde Connie da hun og tre medstudenter skulle skrive en oppgave i faget foretaksstrategi.

–Siden regnskap er favorittfaget, bestemte vi oss for at vi ville skrive om en regnskapsbedrift. Vi hadde egentlig bestemt oss for å skrive om Kongshavn Regnskap før vi sendte en melding til Janne og ba om et møte. Hun var positiv, og det bekreftet at vi hadde valgt en god bedrift, sier Connie.

På tross av en svært travel vår, var det ifølge daglig leder, Janne Kongshavn, ikke en vanskelig avgjørelse å sette av tid til studentene.

– Da Connie og studiegruppen ønsket å skrive en oppgave om oss, så vi det som en fin anledning til å gi dem et innblikk i hvem vi er og hvordan vi jobber i praksis. Det var inspirerende å kunne bidra til deres læring og dele våre erfaringer – i tillegg fikk også vi noen gode innspill og tankevekkere, sier Janne.

Nesten som om det var ´meant to be´

Når tiden etter hvert kom for å velge en bedrift å tilbringe praksisperioden hos, falt brikkene på plass.

–Hver av oss fikk utdelt en liste med regnskapsbyråer som var åpne for å ta inn praksisstudenter. Heldigvis sto Kongshavn Regnskap på min! Jeg ringte med en gang, sendte søknad, og en uke etter fikk jeg bekreftet at praksisplassen var min. Det føltes nesten som om det var ´meant to be´, ler Connie.

Ifølge Janne er det viktig for Kongshavn Regnskap å gi muligheter til studenter og unge.

– For det første var det jo veldig smigrende at Connie ønsket å tilbringe praksisperioden sin hos akkurat oss. Vi mener det er viktig å gi studenter muligheten til å få et innblikk i arbeidslivet før de er ferdig utdannet – og vi setter pris på å kunne bidra til utviklingen av fremtidens fagfolk. Samtidig gir det også verdifull innsikt og friske perspektiver på arbeidet vårt. Vi lærer også av dette, smiler hun.

En inspirerende start

Etter å ha vært på plass på kontoret i et par uker, er det tydelig Connie er fornøyd med oppstarten.

– Jeg trives definitivt godt. Mange tenker gjerne at regnskap kanskje ikke er det mest spennende eller spreke. Det motbeviser Janne og resten av gjengen! De brenner virkelig for yrket sitt og det er veldig gøy og inspirerende å se. Jeg er takknemlig for at jeg har muligheten til å ha praksisperioden min et sted der man ser at de som jobber her oppriktig har det gøy – både med kolleger, kunder og med faget i seg selv. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Back To Top